10 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας - fainareti

10 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Ψυχική Υγεία των νέων σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο

 

Η ψυχική υγεία του εφήβου και του ενήλικα έχει τις βάσεις της στην ψυχική υγεία του παιδιού, στις σχέσεις, τις εμπειρίες και την υποστήριξη που έχει λάβει, ώστε να τα καταφέρει με τις διαρκώς αυξανόμενες με την ηλικία, απαιτήσεις τις ζωής, με τις ευθύνες, αλλά και τις απώλειες, τις αποτυχίες, τις ματαιώσεις, κλπ. Σημαντική συμβολή σε αυτό έχουν οι γονείς, οι οποίοι καλούνται όχι μόνο να φροντίσουν το παιδί τους και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του, αλλά και να θέσουν όρια, βοηθώντας το παιδί να αρχίσει να φροντίζει για την υγεία - σωματική και ψυχική - και την ασφάλειά του. Καλούνται επίσης, να βοηθήσουν το παιδί να αντέξει τη στενοχώρια και τον θυμό του, όταν έρχεται αντιμέτωπο με κάποια απογοήτευση ή με κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Όλα αυτά ξεκινούν από πολύ νωρίς στη ζωή, για να καταλήξουν σε έναν έφηβο και αργότερα ενήλικα, που αγαπά τη ζωή και έχει την ψυχική ευελιξία να τα βγάζει πέρα και να επιλέγει σύμφωνα με την επιθυμία, την υγεία και την ευχαρίστησή του, έναν έφηβο ή ενήλικα που δεν υποφέρει από τις σχέσεις και τις συνεργασίες του.

Η ευαισθητοποίηση των γονιών σε θέματα ψυχικής υγείας είναι μείζονος σημασίας για την πρόληψη και τη θεραπεία της ψυχικής διαταραχής μέσα στην οικογένεια. Ψυχικές διαταραχές ή σοβαρά προβληματικές συμπεριφορές, εκθέτουν τα παιδιά από μικρή ηλικία στον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών. Η Φαιναρέτη απαντά στο κρίσιμο αυτό θέμα με την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας και συμβουλευτικής σε θέματα γονεϊκότητας και ψυχικής υγείας, για τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν την ευθύνη να γίνουν γονείς.

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας