Εκδήλωση Τ.Ο.Π.Ψ.Υ.: Αντιμετωπίζοντας τις απώλειες στην κοινότητα: ψυχική οδύνη, τραύμα και διεργασίες του πένθους. - fainareti

Εκδήλωση Τ.Ο.Π.Ψ.Υ.: Αντιμετωπίζοντας τις απώλειες στην κοινότητα: ψυχική οδύνη, τραύμα και διεργασίες του πένθους.

Η ΤΟΠΨΥ Νέας Σμύρνης είναι ένα ανοιχτό σύστημα δομών ψυχικής υγείας, όπου συσκέπτονται και ανταλλάσσουν προβληματισμούς και εν τέλει αναστοχάζονται προκειμένου να οδηγηθούν στις βέλτιστες προτάσεις και καλές πρακτικές για την Κοινότητα.

Λειτουργεί από το 2016 και απαρτίζεται από φορείς της περιοχής μας που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με θέματα ψυχικής υγείας παρέχοντας υπηρεσίες στο επίπεδο της πρόληψης, της θεραπείας και της αποκατάστασης, ως ομάδα ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης σε επείγοντα και μη περιστατικά. Εστιάζει επίσης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, με ημερίδες, ομιλίες και προβολές ταινιών.

Αλληλεπικαλύπτει ουσιαστικά τα «κενά» όλων των υπηρεσιών, που λειτουργώντας ατομικά είναι μεγάλα, ενώ σε ένα τέτοιο πλαίσιο συνεργασίας σχεδόν εξαλείφονται. Στόχος είναι η συνέχεια των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι πολίτες και η όσο τη δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ψυχοκοινωνικών τους αναγκών.

Το Κέντρο Έρευνας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Κρίσεων (Κ.Ε.Κ.Α.Κ.) είναι το πρώτο ακαδημαϊκό κέντρο στην Ελλάδα που εστιάζει στη διεπιστημονική έρευνα, τον πολιτικό αντίκτυπο και την ανάπτυξη μεθόδων διδασκαλίας σχετικά με τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Κρίσεις.

Έδρα του Κέντρου είναι το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα. Η τοποθεσία του Κέντρου και η συνεργασία του με τοπικούς φορείς, προσφέρουν ένα ιδιαίτερο και δυναμικό επιστημονικό περιβάλλον που συμβάλει στην παρατήρηση, κατανόηση και αντιμετώπιση ιστορικών και εν εξελίξει κοινωνικών κρίσεων.

Τα μέλη του Κέντρου αντιλαμβάνονται τις «κρίσεις» με την ευρεία έννοια, ως πολύπλοκα κοινωνικοπολιτικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά φαινόμενα που προκαλούν σε άτομα, κοινότητες και χώρες ακραία αβεβαιότητα, ανασφάλεια και απώλεια αλλά συνάμα μπορούν να ενισχύσουν και την ανθεκτικότητα, την αλληλεγγύη και τις μεταβάσεις προς την κοινωνική αλλαγή.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο οι κρίσεις, όσο βαθιές κι αν είναι, παρέχουν ένα πλαίσιο για την καλύτερη κατανόηση των κοινωνικών συστημάτων και τελικά αναδιαμορφώνουν τον κόσμο. Η παγκόσμια και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι το κλειδί σε αυτή τη διαδικασία.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Κέντρου Έρευνας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Κρίσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σας προσκαλούμε σε εκδήλωση - προβολή της ταινίας «Αναχωρήσεις».

Στο περιθώριο της προβολής θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τις απώλειες στην Κοινότητα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 5μμ στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Σμύρνης «Σπόρτινγκ».

 

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες.

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας