Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για το Μητρικό Θηλασμό - fainareti

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για το Μητρικό Θηλασμό

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στη χώρα μας (1-7 Νοεμβρίου), η ΑμΚΕ Φαιναρέτη διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για το Μητρικό Θηλασμό με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των εγκύων, λεχωίδων και νέων μητέρων σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για το Μητρικό Θηλασμό θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω τριών (3) διαδοχικών webinars και θα προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να ενημερωθούν για τη φυσιολογία της γαλουχίας, να λάβουν συμβουλές για έναν επιτυχημένο θηλασμό και να λάβουν απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γύρω από τον θηλασμό.

Ενδεικτικές ερωτήσεις που θα απαντηθούν στα webinars είναι:

 • Ποια είναι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού;
 • Πότε πρέπει να ξεκινήσω να θηλάζω και με ποια συχνότητα;
 • Ποιες είναι οι κατάλληλες στάσεις θηλασμού;
 • Πώς θα τοποθετήσω το μωρό στο στήθος;
 • Ποιες είναι οι πιθανές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και πως θα τις αντιμετωπίσω;
 • Ποια είναι η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσω για όσο διάστημα θηλάζω;
 • Πώς θα ξέρω ότι το βρέφος τρέφεται ικανοποιητικά;
 • Τί πρέπει να γνωρίζω για την καθημερινότητα της μητέρας και του νεογέννητου τον πρώτο μήνα μετά τον τοκετό;
 • Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστώ θήλαστρο;
 • Τί συμβαίνει στην περίπτωση που έχω γεννήσει πρόωρα;
 • Ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στον θηλασμό;
 • Ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποθηλάσω και πως θα το κάνω;


Το Πρόγραμμα θα διεξαχθεί από εξειδικευμένες και έμπειρες μαίες την Δευτέρα 14/11, 21/11 και 28/11 και ώρες 18.00-20.00. Κατά τη διάρκεια των webinars θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις.

Απευθύνεται σε:

 • έγκυες που θέλουν να προετοιμασθούν για το ταξίδι της μητρότητας
 • λεχωίδες και νέες μητέρες που θέλουν να υποστηριχθούν στο θηλασμό
 • συντρόφους που πρόκειται να γίνουν ή είναι πατέρες
 • κάθε ενδιαφερόμενο.

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

 

Πρόγραμμα Webinars:

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022

Ελένη Τσολαρίδου

«Τι πρέπει να γνωρίζω για τα οφέλη, την έναρξη και εδραίωση του θηλασμού;»

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022

Μαριέλενα Βογιατζόγλου

«Συμβουλές για επιτυχημένο μητρικό θηλασμό.

Θέσεις θηλασμού και τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην άντληση του μητρικού γάλακτος.»

 Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Μαρία Δάγλα

«Μητρικός Θηλασμός τον 1ο μήνα ζωής: Ποιες οι καθημερινές ανάγκες και οι δυσκολίες των μητέρων και των νεογέννητων;»


Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για το Μητρικό Θηλασμό διεξάγεται με την ευγενική υποστήριξη της Henkel Hellas.

Ομιλήτριες:

Μαρία Δάγλα

Η Μαρία Δάγλα είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη». Κατέχει θέση Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Μαιευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) με γνωστικό αντικείμενο τη «Μαιευτική Φροντίδα Λεχωίδας, Νεογνού και Βιοηθική Προσέγγιση». Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη «Βιοηθική»), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό στην «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία») και Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στη «Βιοηθική». Επίσης, είναι Διευθύντρια του Τομέα Μαιευτικής και Νεογνικής Φροντίδας στο Τμήμα Μαιευτικής του ΠΑ.Δ.Α., είναι ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου με τίτλο «Μαιευτική Φροντίδα κατά την Κύηση και τη Λοχεία-Μητρικός Θηλασμός» και Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος επιμόρφωσης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΠΑ.Δ.Α. με τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στο Μητρικό Θηλασμό», που προσφέρει επιμόρφωση και πιστοποίηση στον μητρικό θηλασμό σε επαγγελματίες υγείας όπως μαίες, νεογνολόγους/παιδιάτρους, μαιευτήρες/γυναικολόγους. Η κ. Δάγλα διαθέτει 19 έτη εμπειρίας στην παροχή μαιευτικής φροντίδας στην έγκυο, τη λεχωίδα και το νεογνό και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και την κατ’ οίκον παρακολούθηση της λεχωίδας και του νεογέννητου. Από το 2003 έως και σήμερα έχει διδάξει πλήθος κλινικών/εργαστηριακών και θεωρητικών μαθημάτων στο Τμήμα Μαιευτικής (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο), όπως μαιευτική φροντίδα λοχείας-προαγωγή μητρικού θηλασμού, νεογνολογική φροντίδα, μαιευτική φροντίδα νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών κ.ά. Διαθέτει πλούσιο δημοσιευμένο ερευνητικό έργο, παρουσία σε πολυάριθμα διεθνή και εθνικά συνέδρια και έχει συν-επιμεληθεί τη μετάφραση του ξενόγλωσσου βιβλίου «Μητρικός Θηλασμός και Γαλουχία».


Μαριέλενα Βογιατζόγλου

Η Μαριέλενα Βογιατζόγλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα» του Τμήματος Μαιευτικής του ΠΑ.Δ.Α. Επίσης, είναι Πιστοποιημένη μαία στον Μητρικό Θηλασμό από το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με Τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στον Μητρικό Θηλασμό» του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΠΑ.Δ.Α. Διαθέτει συνολικά 12ετή επαγγελματική εμπειρία παρέχοντας μαιευτική φροντίδα στην Αίθουσα Τοκετών και σε Τμήματα Λεχωίδων στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ως μαία του Κέντρου Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές) της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη». Στο Κέντρο Ημέρας είναι υπεύθυνη μαία για τη διοργάνωση των Προγραμμάτων Προετοιμασίας για τον Τοκετό και τη Γονεϊκότητα, την παρακολούθηση λεχωίδων και νεογέννητων και τη διεξαγωγή Ομάδων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης νέων Μητέρων, Πατέρων και Βρεφών στον 3ο και 6ο μήνα μετά τον τοκετό. Επίσης, συμμετέχει σε Ομάδες Υποστήριξης Πατέρων και σε εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της κοινότητας σε θέματα που αφορούν την περιγεννητική περίοδο. Επίσης, ως μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας συμμετέχει στην εκπαίδευση και εποπτεία εθελοντών και φοιτητών.


Ελένη Τσολαρίδου

Η Ελένη Τσολαρίδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (2010). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών με τίτλο «Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2018). Έλαβε Πιστοποίηση επιμόρφωσης με τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στο Μητρικό Θηλασμό» που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (2021). Κατέχει, επίσης πιστοποίηση παιδαγωγικής κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, 2019) και είναι Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Τμήμα της Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από το 2019 μέχρι σήμερα. Έχει συνεργαστεί με ιδιώτες μαιευτήρες γυναικολόγους στην Αθήνα παρέχοντας μαιευτική υποστήριξη κατά τον τοκετό και τον θηλασμό. Εργάστηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» (11/2011-11/2012) στο μαιευτικό, γυναικολογικό τμήμα και στην αίθουσα τοκετών καθώς και στη Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική «ΙΑΣΩ» (7/2014-8/2017) στο μαιευτικό τμήμα. Από τον Οκτώβριο του 2018 έως και σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας για την φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές) της ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ παρέχοντας μαιευτική συμβουλευτική σε εγκυμονούσες, νέες μητέρες και τους συντρόφους τους.

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας