Κορονοϊός: Τηλεφωνική Υποστήριξη εγκύων, νέων μητέρων και πατέρων από την ΑμΚΕ Φαιναρέτη 210-9319054 - fainareti

Κορονοϊός: Τηλεφωνική Υποστήριξη εγκύων, νέων μητέρων και πατέρων από την ΑμΚΕ Φαιναρέτη 210-9319054

Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της νέας Μητέρας, της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» παραμένει κοντά σας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 21:00, προσφέροντας υποστήριξη και σε μπαμπάδες και ζευγάρια σε προσπάθεια εξωσωματικής

Η εξάπλωση του κορονοϊού (COVID 19) είναι για όλους μας μια ιδιαίτερα στρεσογόνα κατάσταση, ξαφνική και απειλητική για την υγεία ενός αριθμού συνανθρώπων μας, δημιουργώντας συνθήκες που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τα ψυχικά μας αποθέματα και όρια. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε στις εγκύους και τις λεχωίδες, καθώς και τους συντρόφους αυτών, παρέχοντας ψυχολογική και μαιευτική υποστήριξη, εφόσον η περιγεννητική περίοδος αποτελεί από μόνη της μια ανατροπή της αίσθησης της κανονικότητας, των σχέσεων, του τρόπου ζωής και των συνηθειών.

Στην παρούσα συνθήκη που διανύουμε, οι περισσότεροι είναι αρκετά αγχωμένοι ή μουδιασμένοι, εφόσον αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, με αρκετούς περιορισμούς, που ανατρέπουν την αίσθηση κανονικότητας. Η παραμονή στο σπίτι για αρκετούς μπορεί να είναι καθησυχαστική και ανακουφιστική, για άλλους όμως μπορεί να είναι πιεστική, ιδίως αν υπάρχουν δυσκολίες στις σχέσεις με τον/την σύντροφο ή τα παιδιά ή αν δεν υπάρχει δυνατότητα προσωπικού χώρου. Επιπλέον, πολλοί ανησυχούν για τους μεγαλύτερους σε ηλικία γονείς ή άλλους συγγενείς και η παραμονή στο σπίτι μπορεί να δημιουργεί μια αίσθηση αδυναμίας δράσης και παροχής βοήθειας.

Κάποιοι μπορεί να παρατηρήσουν έντονο άγχος ή φόβο, θλίψη, ευερεθιστότητα, αίσθηση ανίας, αδυναμία συγκέντρωσης, προβλήματα και αλλαγές στον ύπνο και το φαγητό, αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρου, επίμονες σκέψεις για την υγεία του εαυτού ή των αγαπημένων, ακόμα και αγχωτικά όνειρα ή εφιάλτες. Τα άτομα με προϋπάρχουσες ψυχικές δυσκολίες ενδέχεται να είναι πιο ευάλωτα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι τηλεφωνικές γραμμές είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο παροχής βοήθειας, που συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση κρίσης.

Οι επαγγελματίες υγείας της Φαιναρέτης (μαίες, ψυχολόγοι, ψυχίατρος) είμαστε δίπλα σας τηλεφωνικά, συνεχίζοντας την παροχή μαιευτικής συμβουλευτικής και ψυχικής υποστήριξης σε γυναίκες και άντρες που διανύουν την περιγεννητική περίοδο, σε ζευγάρια που είναι σε διαδικασία εξωσωματικής, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με τους παραπάνω πληθυσμούς, σε όλη την Ελλάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 21:00.

Είμαστε κοντά σας!

Η Ομάδα της ΑμΚΕ Φαιναρέτη

www.fainareti.gr

https://www.facebook.com/mkofainareti/

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας