Σειρά Διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» στο ΚΠΙΣΝ - fainareti

Σειρά Διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» στο ΚΠΙΣΝ

 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη» διοργανώνουν τη σειρά διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» που αφορά στα αρχικά στάδια της ζωής του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι τη νηπιακή ηλικία. Οι ενότητες είναι επιλεγμένες, ώστε να επιτρέπουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, για να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, Ημέρα της Μητέρας, στις 17.00 στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και τελευταία διάλεξη με τίτλο «Η Μητρότητα» και ομιλητές τον Γιάννη Ζέρβα, Καθηγητή Ψυχιατρικής και Ψυχοσωματικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελένη Ρηγούτσου, Κλινική Ψυχολόγο – Ψυχαναλύτρια στο Κέντρο Ημέρας για την Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές) της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη».

Η διάλεξη εξετάζει το θέμα της μετάβασης στη μητρότητα. Η γυναίκα, από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, μαθαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στο σώμα της μια νέα ζωή. Είτε αποκτήσει παιδί είτε όχι, στη ζωή της μια γυναίκα συναντιέται πάντοτε με το ερώτημα της μητρότητας, σαν δυνατότητα, σαν επιθυμία, σαν πραγματικότητα.

Ποια ερωτήματα προβληματίζουν τις γυναίκες που επιλέγουν να γίνουν μητέρες; Ποια είναι η εμπειρία της μετάβασης στη μητρότητα για τη σύγχρονη γυναίκα; Τι σκέφτεται και τι νιώθει μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη αλλά και μετά τον τοκετό για το σώμα της, τη σχέση της με το παιδί, τον σύντροφο, την καριέρα της, τη ζωή της γενικότερα που αλλάζει; Τι σημαίνει «προσαρμογή» στη ζωή με το παιδί και πώς μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή τη μετάβαση; Ποιες είναι οι ψυχικές δυσκολίες που εμφανίζονται στην εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό και πώς αυτές αντιμετωπίζονται; Πώς μπορούν οι σύγχρονες μητέρες να υποστηριχθούν ώστε να απολαμβάνουν τη μητρότητα αλλά και την προσωπική τους ζωή;

Η σειρά διαλέξεων πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο www.SNFCC.org

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας