Σειρά Διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» στο ΚΠΙΣΝ - fainareti

Σειρά Διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη» εγκαινιάζουν τη σειρά διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» που αφορά τα αρχικά στάδια της ζωής του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι τη νηπιακή ηλικία. Οι ενότητες είναι επιλεγμένες, ώστε να επιτρέπουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, για να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου στις 17.00 στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάλεξη με τίτλο η «Ζωή στη Μήτρα» και ομιλητές την Παναγιώτα Περβανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, και τον Μακάριο Ελευθεριάδη, Επίκουρο Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Εμβρυομητρικής Ιατρικής της Β΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Στόχος της πρώτης διάλεξης είναι να απαντηθεί μια σειρά από ερωτήματα: Πώς είναι η ζωή μέσα στη μήτρα; Πώς αναπτύσσεται ο άνθρωπος από τη σύλληψη μέχρι τον τοκετό; Πότε αναπτύσσονται τα όργανα; Τι καταλαβαίνει και τι αισθάνεται το έμβρυο στα διάφορα στάδια ανάπτυξής του; Μπορεί να  ακούσει; Μπορεί να νιώσει πόνο; Είναι απόλυτα προστατευμένο από το περιβάλλον ή υπάρχουν επιρροές; Μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού τους ήδη από την ενδομήτρια ζωή;

Η σειρά διαλέξεων πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο www.SNFCC.org

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας