ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "BABY BANK" - fainareti

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "BABY BANK"

Τί είναι το πρόγραμμα «Baby Bank»;

Το «Baby Bank» είναι ένα πρόγραμμα συλλογής και δωρεάν διανομής βρεφικών ειδών και εξοπλισμού (καρότσια, κούνιες, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.ά.) για παιδιά από 0 έως 5 ετών. Μέσα από την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απαραίτητων ειδών για την ομαλή ανάπτυξη των βρεφών, νηπίων και παιδιών το πρόγραμμα αποσκοπεί στην οικονομική ελάφρυνση των ευάλωτων νεών οικογενειών συμβάλλοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα.

Ποιοι είναι οι στόχοι του;

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Η αντιμετώπιση της φτώχειας και η ανακούφιση ευάλωτων νέων οικογενειών από τα ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα των πρώτων ετών της γονεϊκότητας.
 • Η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, της αποδοτικότερης χρήσης περιβαλλοντικών πόρων και ενέργειας, της αύξησης του χρόνου ζωής των προϊόντων και της μετάβασης στην κυκλική οικονομία.
 • Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης ανάμεσα στους γονείς, του εθελοντισμού καθώς και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ποιους υποστηρίζουμε;

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι έγκυες, νέες μητέρες, νέοι πατέρες και βρέφη, νήπια και παιδιά από 0 έως 5 ετών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Πώς τους υποστηρίζουμε;

Το Πρόγραμμα λειτουργεί αποκλειστικά στη βάση δικτύου συνεργαζόμενων φορέων όπως: Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, Ιδρύματα και Δομές φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών και δεν εξυπηρετεί ατομικά αιτήματα.

Εάν είστε εκπρόσωπος Δήμου, Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Ιδρύματος ή Δομής μέριμνας/φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών και ενδιαφέρεστε για ένταξη του φορέα σας στο Πρόγραμμα Baby Bank παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2109319054 καθημερινά 9.00 – 17.00 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πως μπορώ να βοηθήσω;

 1. Προσφέροντας βρεφικά/παιδικά είδη και εξοπλισμό σε καλή κατάσταση. Δεκτά γίνονται μόνο τα είδη και ο εξοπλισμός που αναγράφονται στην παρακάτω λίστα:

  Λίστα προσφερόμενων ειδών/εξοπλισμού

  Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε βρεφικά/παιδικά είδη ή βρεφικό/παιδικό εξοπλισμό παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για την ημέρα και ώρα παραλαβής των πραγμάτων. Για τυχόν απορίες ή επιπρόσθετες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2109319054 καθημερινά μεταξύ 9.00 – 17.00.
   

 2. Παρέχοντας εθελοντική εργασία. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας εθελοντών που υποστηρίζει τη διαδικασία συλλογής και διαλογής των βρεφικών/παιδικών ειδών και εξοπλισμού συμπλήρωσε την απαραίτητη φόρμα.
   
 3. Κάνοντας δωρεά για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του προγράμματος.


 

Δωρητές

logo Ίδρυμα Α. Γ Λεβέντη

the hellenic initiativelogo Ίδρυμα Φ.Κωστόπουλου

Χορηγοί υπηρεσίας μεταφορών

ACS

Χορηγοί βρεφικών/παιδικών ειδών/εξοπλισμού

IKEA 2018 sRGB 100AB BASILOPOULOSQUALCO GROUP

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας