Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διοίκηση

Μαρία Ι.Δάγλα Πρόεδρος Δ.Σ.

Η Μαρία Ι. Δάγλα είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη». Κατέχει θέση Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (2002), του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη «Βιοηθική» (2007), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Μ.Δ.Ε. «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία» και Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στη «Βιοηθική» (2015). Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου με τίτλο «Ερευνητικό εργαστήριο Μαιευτικής Φροντίδας κατά την Κύηση και τη Λοχεία- Μητρικός Θηλασμός» και Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος επιμόρφωσης με τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στο Μητρικό Θηλασμό», που οδηγεί σε πιστοποιητικό επιμόρφωσης μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΑ.Δ.Α.

Το συνολικό επιστημονικό έργο της επικεντρώνεται στην υποστήριξη της λεχωίδας και νέας μητέρας και του παιδιού της, στη φροντίδα του φυσιολογικού νεογνού και του νεογνού που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής, στο μητρικό θηλασμό, σε βιοηθικά ζητήματα, καθώς και σε θέματα περιγεννητικής ψυχικής υγείας, όπως η πρώιμη ανίχνευση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών, οι πρώιμες παρεμβάσεις στην ανάπτυξη του δεσμού μητέρας/πατέρα-βρέφους, η προγεννητική εκπαίδευση για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα, η υποστήριξη του πατέρα, κ.ά.

Ευαγγελία Αντωνίου Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Η Ευαγγελία Αντωνίου είναι συνιδρύτρια και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ. Κατέχει θέση Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και είναι Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μαιευτικής Φροντίδας κατά την Κύηση και τη Λοχεία – Μητρικός Θηλασμός.  Είναι  απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του ΚΑΤΕΕ Αθήνας (1980), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Μ.Δ.Ε. «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία» (2007) και είναι Διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (2012).

Δέσποινα Καραγιάννη – Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (επιλόχεια διαταραχή)

Η Δέσποινα Καραγιάννη είναι Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχαναλύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής, της NLS - New Lacanian School of Psychoanalysis, της WAP - World Association of Psychoanalysis, της  Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) και της International Marcé Society for Perinatal Mental Health. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία με άριστα, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχοντας λάβει υποτροφία για την εκπόνησής της, το 2015 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τις ψυχικές διαταραχές στην περιγεννητική περίοδο

Εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σάμου και στο  Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία. Από το 2008 εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στη διδασκαλία στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας του Ινστιτούτου του Φροϋδικού Πεδίου. Από τον Ιούνιο του 2013 είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας  όπου συντονίζει και εποπτεύει τις εργασίες της Διεπιστημονικής Ομάδας.

Βασίλης Δάγλας Ταμίας Δ.Σ. - Διευθυντής ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ

Ο Βασίλης Δάγλας είναι συνιδρυτής και Διευθυντής  της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ.  Σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική στο Science Policy Research Unit, University of Sussex.  Από το 2002 έως το 2006 διετέλεσε, αρχικά, επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Κοινωνιολογίας  της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, όπου ασχολήθηκε με ζητήματα τεχνολογικής προοπτικής διερεύνησης (technology foresight) και στη συνέχεια του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, όπου ασχολήθηκε με ζητήματα διαχείρισης κρίσεων. Παράλληλα, από το 2006 έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρίες τεχνολογίας και ως εμπειρογνώμων σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα επιστημονικής και τεχνολογικής πολιτικής, κοινωνικής ανάπτυξης και διαχείρισης καινοτομίας.

Privacy Policy | Terms and Conditions

Powered by