Διοίκηση - fainareti

Διοίκηση

Μαρία Ι.Δάγλα Πρόεδρος Δ.Σ.

Η Μαρία Ι.Δάγλα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Μεγανήσι Λευκάδας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (2002), του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη «Βιοηθική» (2007), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Μ.Δ.Ε. «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία» και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης (2015).   Από το 2010 είναι Καθηγήτρια Εφαρμογών του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Η Μαρία Δάγλα έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες και ανασκοπήσεις για μαιευτικά θέματα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ομοταγούς αξιολόγησης, στις οποίες έχουν γίνει αρκετές ετεροαναφορές. Είναι κριτής στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Pediatrics. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια και ημερίδες. Είναι μέλος της Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού και του  Συλλόγου 'Οι φίλοι του Μητρικού Θηλασμού'. 

Η Μαρία Δάγλα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ.

Ευαγγελία Αντωνίου Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Η Ευαγγελία Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του ΚΑΤΕΕ Αθήνας (1980), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Μ.Δ.Ε. «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία» (2007) και Διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (2012). Από το 1983 (εργαστηριακή συνεργάτης) και από το 1994 (μόνιμη) είναι Καθηγήτρια Εφαρμογών του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Η Ευαγγελία Αντωνίου έχει ερευνητικό έργο: 14 αναλυτικές δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά, 11 ανακοινώσεις/ ομιλίες σε διεθνή συνέδρια με σύστημα κριτών (ως πρώτος συγγραφέας σε πολλές από αυτές), >70 βιβλιογραφικές αναφορές, >70 ανακοινώσεις σε Παγκόσμια, Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια (ως κύρια ερευνήτρια σε πολλές από αυτές). Σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις της, έχουν αναδημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο. Είναι συγγραφέας 9 βιβλίων (ως πρώτος συγγραφέας ή σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς). Σύμβουλος Ύλης και μέλος του editorialboard περιοδικών στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Είναι μέλος της Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού και του  Συλλόγου 'Οι φίλοι του Μητρικού Θηλασμού'. Από το 2015 είναι Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η Ευαγγελία Αντωνίου είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ.

Δέσποινα Καραγιάννη – Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (επιλόχεια διαταραχή)

Η Δέσποινα Καραγιάννη είναι Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχαναλύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής (NLS), της NLS - New Lacanian School of Psychoanalysis, της WAP - World Association of Psychoanalysis και της  Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ). Είναι απόφοιτη του Προγράμματος Ψυχολογίας, του τριετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία και υποψήφια διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική της εργασία και η διδακτορική της διατριβή αφορούν τις ψυχικές διαταραχές στην περιγεννητική περίοδο. 

Εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σάμου και στο  Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία. Από το 2008 εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας. Από τον Ιούνιο του 2013 είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας, όπου συντονίζει και εποπτεύει τις εργασίες της Διεπιστημονικής Ομάδας.

Βασίλης Δάγλας Ταμίας Δ.Σ. - Διευθυντής ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ

Ο Βασίλης Δάγλας σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία των Επιστημών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 2001) και Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική στο Science Policy Research Unit, University of Sussex (MSc, 2002).  Από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Κοινωνιολογίας  της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), όπου ασχολήθηκε με ζητήματα τεχνολογικής στάθμισης, αξιολόγησης και προοπτικής διερεύνησης (Technology Foresight) και του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων από το 2005 σε έργα τεχνολογικής πολιτικής και διαχείρισης καινοτομίας σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Από το 2006 μέχρι σήμερα είναι Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ. Είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων στο πεδίο της κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας καθώς και τη διαχείριση οικονομικών πόρων εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.   

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας